Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNU OSOBU ZBOG KRIVOTVORENJA NOVCA

21.04.2014. 15:04

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za jednu osobu, osumnjičenu da je počinila kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 2. KZ-a BiH.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA JEDNU OSOBU ZBOG KRIVOTVORENJA NOVCA

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osumnjičenog Ramiza Džuzdanovića, rođenog 12. 03. 1992. godine u Bijeljini, državljanina Republike Francuske.

Osumnjičenog su lišili slobode ovlašteni djelatnici MUP-a Tuzlanskog kantona dana 19. 04. 2014. godine u 21:00 sat, kada je u više navrata u gradovima BiH pokušao da stavi u promet krivotvorene eure kao prave, unesene na područje BiH iz inozemstva.

U ovoj istrazi kojom je koordinirao tužitelj Tužiteljstva BiH, ostvarena je dobra i značajna suradnja entitetskih MUP-ova na području Vlasenice, Živinica i drugih mjesta gdje je osumnjičeni stavljao u promet krivotvorene novčanice.

Prigodom pretresa, kod osumnjičenog i u objektima koje je koristio, pronađeno je više stotina krivotvorenih novčanica, uglavnom u apoenima od 10 i 20 eura.

Tužiteljstvo predlaže da Sud BiH osumnjičenome odredi mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca iz razloga propisanih člankom 132. stavkom 1. točkom a) ZKP-a BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba