Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЕСАДА ЧАНДИЋА (1960)

27.03.2014. 15:27

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Есада Чандића, рођеног 16.12.1960. године у мјесту Шаторовићи у Брчком, гдје је и настањен, држављанина БиХ и Републике Хрватске, који се терети да је починио кривично дјело давања дара и других облика користи из члана 218. став 1. Кривичног закона БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЕСАДА ЧАНДИЋА (1960)

Оптужница терети Есада Чандића да је дана 29.12.2013. године, у 10:40 часова, у мјесту Бачвани, општина Козарска Дубица, на раскрсници магистралног пута Козарска Дубица – Костајница – Приједор, службеном лицу у институцијама БиХ обећао дар да у оквиру својег овлаштења не изврши оно што би смјело извршити.

Како се наводи у оптужници, оптужени је приликом контроле његовог теретног моторног возила марке „Мерцедес Спринтер“ и прикључног возила марке „Anssems“, хрватских регистарских ознака, у којима се налазила утоварена половна техничка роба из иностранства, без документације о поријеклу робе и без плаћених царинских обавеза, овлаштеним службеним лицима дао 100 швајцарских франака да га пусте као да га нису контролисали, али су они одбили примити поменуту новчаницу и наведени случај пријавили надлежним органима.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba