Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ESADA ČANDIĆA (1960)

27.03.2014. 15:27

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Esada Čandića, rođenog 16.12.1960. godine u mjestu Šatorovići u Brčkom, gdje je i nastanjen, državljanina BiH i Republike Hrvatske, koji se tereti da je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ESADA ČANDIĆA (1960)

Optužnica tereti Esada Čandića da je dana 29.12.2013. godine, u 10:40 sati, u mjestu Bačvani, opština Kozarska Dubica, na raskrsnici magistralnog puta Kozarska Dubica – Kostajnica – Prijedor, službenoj osobi u institucijama BiH obećao dar da u okviru svojeg ovlaštenja ne izvrši ono što bi smjela izvršiti.

Kako se navodi u optužnici, optuženi je prilikom kontrole njegovog teretnog motornog vozila marke „Mercedes Sprinter“ i priključnog vozila marke „Anssems“, hrvatskih registarskih oznaka, u kojima se nalazila utovarena polovna tehnička roba iz inostranstva, bez dokumentacije o porijeklu robe i bez plaćenih carinskih obaveza, ovlaštenim službenim osobama dao 100 švicarskih franaka da ga puste kao da ga nisu kontrolisali, ali su oni odbili primiti pomenutu novčanicu i navedeni slučaj prijavili nadležnim organima.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba