Vijesti

U SKELANIMA LIŠEN SLOBODE MILENKO TRIFUNOVIĆ ZVANI “ČOP“. PRIGODOM PRETRESA U POMOĆNOM OBJEKTU KUĆE PRONAĐEN I ZAPLIJENJEN PROTUAVIONSKI TOP

26.03.2014. 15:16

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e su rano jutros na području Skelana lišili slobode Trifunović Milenka zvanog „Čop“, rođenog 07. 01. 1967. godine u Srebrenici. 

U SKELANIMA LIŠEN SLOBODE MILENKO TRIFUNOVIĆ ZVANI “ČOP“. PRIGODOM PRETRESA U POMOĆNOM OBJEKTU KUĆE PRONAĐEN I ZAPLIJENJEN PROTUAVIONSKI TOP

Radi se o osobi koja je u Sudu BiH osuđena na kaznu od 33 godina zatvora, zbog kaznenog djela genocida počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici, u srpnju 1995. godine. Ovom osuđenom je nakon odluke Ustavnog suda BiH prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prigodom lišenja slobode i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protuavionski top i veću količinu oružja i streljiva, čija nabavka i držanje, ni pod kojim uvjetima, nisu dozvoljeni građanima Bosne i Hercegovine.

Po nalogu Tužiteljstva BiH vrše se pretresi na više lokacija na području Skelana.

Trifunović Milenko je lišen slobode, a osumnjičen je za kazneno djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba