Vijesti

U SKELANIMA LIŠEN SLOBODE MILENKO TRIFUNOVIĆ ZVANI “ČOP“. PRILIKOM PRETRESA U POMOĆNOM OBJEKTU KUĆE PRONAĐEN I ZAPLIJENJEN PROTIVAVIONSKI TOP

26.03.2014. 15:16

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici SIPA-e su rano jutros na području Skelana lišili slobode Trifunović Milenka zvanog „Čop“, rođenog 07. 01. 1967. godine u Srebrenici. 

U SKELANIMA LIŠEN SLOBODE MILENKO TRIFUNOVIĆ ZVANI “ČOP“. PRILIKOM PRETRESA U POMOĆNOM OBJEKTU KUĆE PRONAĐEN I ZAPLIJENJEN PROTIVAVIONSKI TOP

Radi se o osobi koja je u Sudu BiH osuđena na kaznu od 33 godina zatvora, zbog krivičnog djela genocida počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici, u julu 1995. godine. Ovom osuđenom je nakon odluke Ustavnog suda BiH prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prilikom lišenja slobode i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protivavionski top i veću količinu oružja i municije, čija nabavka i držanje, ni pod kojim uslovima, nisu dozvoljeni građanima Bosne i Hercegovine.

Po nalogu Tužilaštva BiH vrše se pretresi na više lokacija na području Skelana.

Trifunović Milenko je lišen slobode, a osumnjičen je za krivično djelo neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba