Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОКРЕНУТА УДРУЖЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ЏОКЕР“. ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ И ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

26.03.2014. 15:02

По налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, више десетина полицијских службеника и службеника СИПА-е и УИО БиХ, врше активности које се односе на претресе и лишења слободе лица осумњичених за организирани криминал, те царинске и пореске утаје у износу од више стотина хиљада КМ, за које је оштећен буџет Босне и Херцеговине.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОКРЕНУТА УДРУЖЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ЏОКЕР“. ВРШЕ СЕ ПРЕТРЕСИ И ЛИШЕЊА СЛОБОДЕ НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА

Активности се, између осталог, проводе на подручју Сарајева, Источног Сарајева и Челинца. Ради се о истрази усмјереној на откривање кривичних дјела везаних за царинске и пореске утаје приликом увоза великих количина и контејнерских испорука, углавном текстилне робе поријеклом из НР Кине.

Претреси се врше на више локација и лишено је слободе више лица.

Између осталог, осумњичена лица у овом предмету  су под истрагом и због злоупотребе службеног положаја, те давања и примања мита, дара или других облика користи, а Тужилаштво БиХ наставља активности на откривању свих лица укључених у незаконите активности, међу којима има и службеника одређених институција.

У овом тренутку, због заштите истраге, јавности не можемо дати више детаља.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba