Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH POKRENUTA ZDRUŽENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „DŽOKER“. VRŠE SE PRETRESI I LIŠENJA SLOBODE NA VIŠE LOKACIJA

26.03.2014. 15:02

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih djelatnika i djelatnika SIPA-e i UNO BiH, vrše aktivnosti koje se odnose na pretrese i lišenja slobode osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, te carinske i porezne utaje u iznosu od više stotina tisuća KM, za koje je oštećen proračun Bosne i Hercegovine.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH POKRENUTA ZDRUŽENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „DŽOKER“. VRŠE SE PRETRESI I LIŠENJA SLOBODE NA VIŠE LOKACIJA

Aktivnosti se, između ostalog, provode na području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Čelinca. Radi se o istrazi usmjerenoj na otkrivanje kaznenih djela vezanih za carinske i porezne utaje prigodom uvoza velikih količina i kontejnerskih isporuka, uglavnom tekstilne robe podrijetlom iz NR Kine.

Pretresi se vrše na više lokacija i lišeno je slobode više osoba.

Između ostalog, osumnjičene osobe u ovom predmetu su pod istragom i zbog zlouporabe službenog položaja, te davanja i primanja mita, dara ili drugih oblika koristi, a Tužiteljstvo BiH nastavlja aktivnosti na otkrivanju svih osoba uključenih u nezakonite aktivnosti, među kojima ima i djelatnika određenih institucija.

U ovom trenutku, zbog zaštite istrage, javnosti ne možemo dati više detalja.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba