Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ

25.03.2014. 15:25

Оптужени Александар Ђокановић споразумно признао кривицу за учињено кривично дјело спречавање службеног лица у обављању службене радње из члана 241а. става 1. Кривичног закона БиХ.

ОПТУЖЕНИ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Александар Ђокановић, рођен 27. 11. 1985. године у Љубовији, Р Србија, настањен у Братунцу, раније осуђиван, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ, подигнута 03. 01. 2014. године.

У складу са споразумом о признању кривице, за оптуженог се предлаже изрицање условне казне затвора у трајању од осам (8) мјесеци, која се неће извршити уколико у наредне двије (2) године оптужени не учини ново кривично дјело.

Оптужени потписивањем споразума потврђује да је признање кривице дао свјесно, добровољно и с разумијевањем, те се одриче права на суђење, као и права на жалбу на пресуду коју му изрекне Суд БиХ.

Оптужени је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка у износу који му, у зависности од сложености поступка, одреди Суд БиХ.

Оптужени Александар Ђокановић се терети да је у граничном појасу у мјесту Побрђе у општини Братунац, у зони одговорности ЈГП Зворник, управљајући теретним моторним возилом марке „Opel Combo“, пропустио да се на захтјев овлаштених службених лица Граничне полиције БиХ повинује наређењу те одбио да отвори гепек возила, након чега је стартовао мотор с намјером да побјегне, а потрагом је пронађен и ухапшен у Братунцу.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba