Vijesti

SUAD KAMERIĆ (1993) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

20.03.2014. 15:19

Optuženi Kamerić sporazumno priznao krivnju za krijumčarenje osoba.

SUAD KAMERIĆ (1993) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Suad Kamerić, rođen 06. 01. 1993. godine u Tuzli, ranije osuđivan, državljanin BiH koji je optužen za kazneno djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Suada Kamerića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

On se tereti da je, u namjeri pribavljanja novčane koristi, dogovorio nedozvoljeno prebacivanje jednog malodobnog državljanina Srbije, sa Kosova na područje Bosne i Hercegovine, radi njegovog daljnjeg odlaska u Francusku.

Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenoga djela.

Prigodom utvrđivanja navedene kazne zatvora osobito su uzete u obzir olakotne okolnosti da je optuženi priznao krivnju, da je nezaposlen, lošeg imovnog stanja, mlad, da je počinio kazneno djelo kao mlađa punoljetna osoba, pa i da je osuđivan za kazneno djelo druge vrste, te da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivnju i time doveo do ekonomičnosti i smanjenja troškova kaznenoga postupka.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 31. 12. 2013. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenoga postupka, od kojih troškovi Tužiteljstva BiH iznose 150 KM, te paušalni iznos čiju će visinu, u ovisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba