Vijesti

SUAD KAMERIĆ (1993) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

20.03.2014. 15:19

Optuženi Kamerić sporazumno priznao krivicu za krijumčarenje ljudi.

SUAD KAMERIĆ (1993) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

Optuženi Suad Kamerić, rođen 06. 01. 1993. godine u Tuzli, ranije osuđivan, državljanin BiH koji je optužen za krivično djelo krijumčarenje ljudi iz člana 189. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivicu.

Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Suada Kamerića osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH.

On se tereti da je, u namjeri pribavljanja novčane koristi, dogovorio nedozvoljeno prebacivanje jednog maloljetnog državljanina Srbije, sa Kosova na područje Bosne i Hercegovine, radi njegovog daljeg odlaska u Francusku.

Predložena kazna je u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Prilikom utvrđivanja navedene kazne zatvora posebno su uzete u obzir olakšavajuće okolnosti da je optuženi priznao krivicu, da je nezaposlen, lošeg imovnog stanja, mlad, da je počinio krivično djelo kao mlađe punoljetno lice, pa i da je osuđivan za krivično djelo druge vrste, te da je zaključenjem ovog sporazuma priznao krivicu i time doveo do ekonomičnosti i smanjenja troškova krivičnog postupka.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 31. 12. 2013. godine. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka, od kojih troškovi Tužilaštva BiH iznose 150 KM, te paušalni iznos čiju će visinu, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba