Vijesti

ZVANIČNICI TUŽILAŠTVA BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA IZ SANSKOG MOSTA

14.03.2014. 15:02

Rukovodioci i tužioci iz Posebnog odjela za ratne zločine sastali su se u Tužilaštvu BiH sa delegacijom udruženja žrtava sa područja Sanskog Mosta.

ZVANIČNICI TUŽILAŠTVA BiH SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA ŽRTAVA IZ SANSKOG MOSTA

Centralne teme sastanka odnosile su se na dosadašnji rad i buduću dinamiku procesuiranja predmeta ratnih zločina koji se odnose na područje Sanskog Mosta i okoline.

Posjetioci su imali priliku direktno razgovarati sa tužiocima iz Posebnog odjela za ratne zločine koji rade na predmetima koji se odonose na ovo područje, dobiti informacije o dosadašnjem radu i aktivnostima u ovim predmetima, kao i o poteškoćama sa kojima se tužioci susreću u radu na predmetima i prikupljanju dokaza.

Tužilaštvo BiH ima dobru saradnju sa udruženjima žrtava ratnih zločina iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, što je jedan od prioriteta u radu Tužilaštva BiH.

Porodice žrtava ratnih zločina i Tužilaštvo BiH imaju isti cilj - otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje počinilaca ratnih zločina, a saradnja sa žrtvama je izuzetno bitna za postizanje ovog cilja.

Tužilaštvo BiH će nastaviti da gradi i razvija dobre odnose i saradnju sa udruženjima žrtava i lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba