Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH OŠTRO OSUĐUJE NAVODE I NEISTINE SUCA BRANKA PERIĆA IZNESENE U KOLUMNI U NEZAVISNIM NOVINAMA

05.03.2014. 15:06

Tužiteljstvo BiH poručuje građanima i javnosti da su apsolutno neutemeljene tvrdnje suca Branka Perića iznesene u njegovoj kolumni.

TUŽITELJSTVO BiH OŠTRO OSUĐUJE NAVODE I NEISTINE SUCA BRANKA PERIĆA IZNESENE U KOLUMNI U NEZAVISNIM NOVINAMA

Tužiteljstvo BiH je u više navrata pokazalo i dokazalo bosanskohercegovačkoj javnosti da je apsolutno izvan bilo kakvih političkih utjecaja, i to je upravo ono što smeta određenim političkim elitama jer ne mogu na bilo koji način utjecati na rad Tužiteljstva BiH. Žalosno je u svemu tome što se pojedini pravosudni dužnosnici, pa čak i suci, upuštaju u određene političke konstrukcije i medijske napade na institucije.

U svezi s tvrdnjama o navodnom nezakonitom prisluškivanju, sucu Periću poručujemo da je temeljitom istragom utvrđeno da nije bilo nikakvog, a naročito ne nezakonitog prisluškivanja bilo koga u Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo BiH je u punom zamahu u procesuiranju najtežih predmeta ratnih zločina, organiziranog kriminala i korupcije, o čemu svjedoče medijska izvješća u posljednjih nekoliko mjeseci, kao i Izvješće o radu i rezultati koji su najbolji u povijesti Tužiteljstva BiH u proteklih 10 godina njegovog postojanja. Očigledno je da jačanje resursa i sam rad Tužiteljstva BiH mnogima smeta, pa možda i sucu Branku Periću, koji bi želio da se sudi po principu „kadija te tuži, kadija ti sudi“.

Borbu protiv svih oblika kriminala, u kojoj neće biti nedodirljivih, nastavljamo i u narednom razdoblju. To vjerojatno ne odgovara određenim političkim elitama, ali Tužiteljstvo BiH je apsolutno neovisno u svome radu i radi isključivo u interesu građana.

Sudac Perić je u kolumni, putem medija, iznio pravni stav o određenim aktivnim predmetima, što sucima nikako nije dozvoljeno.

Cijenjenome sucu Periću Tužiteljstvo BiH poručuje da se bavi svojim poslom te da se ostavi neprimjerenih i neutemeljenih komentara i mišljenja o Tužiteljstvu BiH, te da je primjerenije da se bavi analizom pojedinih sudbenih standarda u predmetima ratnih zločina i korupcije, za koje su nedavni događaji pokazali da nanose veliku štetu procesu vladavine prava u Bosni i Hercegovini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba