Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI „SIGURNOST“

04.03.2014. 15:55

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za tri osobe osumnjičene za kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH, u svezi s kaznenim djelom razbojništvo iz članka 289. stavka 3. KZ-a FBiH, a u svezi sa člankom 28. KZ-a FBiH.

PREDLOŽEN PRITVOR ZA TRI OSUMNJIČENE OSOBE LIŠENE SLOBODE U POLICIJSKOJ AKCIJI „SIGURNOST“

Osumnjičene osobe za koje je zatražen pritvor su:

  1. Ferald Gučanin Gazibarić zvani “Ferdo“, rođen 05. 06. 1971. godine u Travniku, nastanjen u Novoj Biloj, državljanin BiH i Republike Hrvatske,
  2. Oliver Sivonjić zvani „Oli“, rođen 28. 08. 1980. godine u Travniku, nastanjen u Novoj Biloj, državljanin BiH i Republike Hrvatske i
  3. Dalibor Ivančević, rođen 05. 08. 1975. godine u Banjaluci gdje je i nastanjen, državljanin BiH.

Osumnjičene osobe, za koje je zatražen pritvor, slobode su lišili ovlašteni policijski djelatnici Federalne uprave policije u suradnji s kolegama iz MUP-a RS dana 03. 03. 2014. godine, nakon čega su ih u zakonskom roku predali Tužiteljstvu BiH.

Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu kako bi se otkrile sve osobe koje su uključene u nezakonite aktivnosti i razbojništva. U okviru ove istrage ostvarena je značajna suradnja s pravosudnim i policijskim tijelima Republike Austrije.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora iz razloga opisanih u članku 132. stavku 1. točkama a), b) i c) ZKP-a BiH.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti bjekstva osumnjičenih, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i supočinitelje, ali i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, ponovo izvršili isto ili slično kazneno djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od 10 godina i više.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu s ciljem podizanja optužnice.

Tužiteljstvo BiH podržava koordinirane i udružene policijske akcije usmjerene protiv svih oblika kriminala, radi otkrivanja i procesuiranja počinitelja kaznenih djela i stvaranja sigurnijeg ozračja za sve građane naše zemlje.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba