Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO I RAZGOVARAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE RUMUNIJE U BOSNI I HERCEGOVINI

21.02.2014. 14:31

Veleposlanik Republike Rumunije u BiH, Nj. E. Filip Teodorescu, zajedno sa zamjenikom šefa misije Veleposlanstva Rumunije dr. Dorinom Popescuom, posjetio je Tužiteljstvo BiH i razgovarao sa glavnim tužiteljem Tužiteljstva BiH, Goranom Salihovićem.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO I RAZGOVARAO SA VELEPOSLANIKOM REPUBLIKE RUMUNIJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Glavni tužitelj je upoznao veleposlanika sa dosadašnjim radom i aktivnostima, te planovima za jačanje kapaciteta Tužiteljstva BiH u budućnosti.

Salihović je istakao da Tužiteljstvo BiH poduzima odlučne aktivnosti u procesu uspostave vladavine prava u BiH te da je spremno da se suprotstavi svim oblicima kriminala, kao i da se odupre svim pritiscima i uplitanju politike u rad Tužiteljstva BiH.

Prioriteti u radu Tužiteljstva BiH će u narednom razdoblju biti predmeti ratnih zločina, organiziranog kriminala, te posebno korupcije. Posebnu pažnju će obratiti na borbu protiv korupcije koja je u fokusu Europske unije - istakao je glavni tužitelj Salihović.

Veleposlanik Teodorescu je rekao da Vlada Republike Rumunije podržava uspostavu vladavine prava u Bosni i Hercegovini, jačanje kapaciteta i neovisnosti pravosuđa zasnovane na europskim standardima, te neovisan proces izbora sudaca i tužitelja, što su bitni segmenti u procesu europskih integracija naše zemlje. Također je dodao da je važno da u društvu postoji svijest o potrebi za poštivanjem zakona i pružanjem potpore vladavini prava.

Na sastanku je dogovoreno da će predstavnici Tužiteljstva BiH sudjelovati na specijalističkoj obuci i edukaciji za rad na predmetima korupcije i oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi koja će se obaviti u Rumuniji, s obzirom da je pravosuđe Rumunije u proteklom razdoblju ostvarilo značajne pomake i rezultate na ovom polju.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba