Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ПЕЛЕГРИНО“. ЛИШЕНО СЛОБОДЕ ВИШЕ ЛИЦА, МЕЂУ КОЈИМА ДВА ОВЛАШТЕНА СЛУЖБЕНА ЛИЦА

26.02.2014. 15:05
Поступајући по налогу тужиоца из Одјела III Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту - SIPA провели су акцију на ширем подручју Мостара и Херцеговине, те лишили слободе више лица и извршили претресе на око 10 локација.
Лишено је слободе шест лица и извршени су претреси у општинама Мостар, Груде и Чапљина. Активности су проведене у оквиру истраге о кривичним дјелима организованог криминала, злоупотребе положаја или овлашћења и изнуде, а међу лицима лишеним слободе су и службена лица, два високорангирана припадника Службе за послове са странцима (СПС БиХ). Проводећи истрагу у предмету кодног назива „Пелегрино“ откривена је организована криминална група у којој је више лица вршило злоупотребе службеног положаја и изнуде које су у вези са боравком и радним статусом страних држављана у БиХ. Лица лишена слободе у овој акцији сумњиче се да су извршила кривична дјела организирани криминал из члана 250. КЗ-а БиХ, злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. КЗ-а БиХ и изнуда из члана 295. КЗ-а ФБиХ. Поступајући тужилац ће у законском року испитати осумњичене и након тога ће одлучити хоће ли према Суду БиХ упутити захтјев за одређивање мјере притвора. Тужилаштво БиХ наставља борбу против свих облика криминала, а нарочито незаконитих активности у којима учествују овлашћена полицијска лица и други службеници институција који злоупотребом положаја врше кривична дјела.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba