Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH PROVEDENA AKCIJA KODNOG NAZIVA „PELEGRINO“. LIŠENO SLOBODE VIŠE OSOBA, MEĐU KOJIMA DVIJE OVLAŠTENE SLUŽBENE OSOBE

26.02.2014. 15:05
Postupajući po nalogu tužitelja iz Odjela III Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Agencije za istrage i zaštitu - SIPA proveli su akciju na širem području Mostara i Hercegovine, te lišili slobode više osoba i izvršili pretrese na oko 10 lokacija.
Lišeno je slobode šest osoba i izvršeni su pretresi u općinama Mostar, Grude i Čapljina. Aktivnosti su provedene u okviru istrage o kaznenim djelima organiziranog kriminala, zlouporabe položaja ili ovlasti i iznude, a među osobama lišenim slobode su i službene osobe, dva visokopozicionirana pripadnika Službe za poslove sa strancima (SPS BiH). Provodeći istragu u predmetu kodnog naziva „Pelegrino“ otkrivena je organizirana kriminalna skupina, u kojoj je više osoba vršilo zlouporabe službenog položaja i iznude koje su u svezi sa boravkom i radnim statusom stranih državljana u BiH. Osobe lišene slobode u ovoj akciji se sumnjiče da su izvršile kaznena djela organizirani kriminal iz članka 250. KZ-a BiH, zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ-a BiH i iznuda iz članka 295. KZ-a FBiH. Postupajući tužitelj će u zakonskom roku ispitati osumnjičene i nakon toga će odlučiti hoće li prema Sudu BiH uputiti zahtjev za određivanje mjere pritvora. Tužiteljstvo BiH nastavlja borbu protiv svih oblika kriminala, a posebice nezakonitih aktivnosti u kojima sudjeluju ovlaštene policijske osobe i drugi djelatnici institucija koji zlouporabom položaja vrše kaznena djela.

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba