Вијести

ОСУМЊИЧЕНИ МИЈОМИР ТОМАНОВИЋ ПРЕДАО СЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

13.02.2014. 11:52

Осумњичени Мијомир Томановић добровољно се предао Тужилаштву Босне и Херцеговине. Томановић је под истрагом Тужилаштва БиХ и један је од осумњичених чланова организоване криминалне групе која се бавила кријумчарењем опојне дроге марихуана „сканк“ у оквиру предмета кодног назива “Маестрал“, који је у раду у Тужилаштву БиХ.

ОСУМЊИЧЕНИ МИЈОМИР ТОМАНОВИЋ ПРЕДАО СЕ ТУЖИЛАШТВУ БиХ

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјера забране које предвиђају забрану напуштања боравишта, забрану састајања са осумњиченима у предмету, као и периодично јављање у надлежну полицијску станицу.

У оквиру координисане акције проведене под надзором тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници МУП-а РС, у сарадњи са полицијским службеницима кантоналних МУП-ова у Федерацији БиХ, открили су и заплијенили кријумчарену испоруку 67,5 килограма опојне дроге марихуана „сканк“.

Заплијењена количина опојне дроге марихуана „сканк“ на илегалном наркотржишту достиже цијену од неколико стотина хиљада КМ.

Приликом реализације акције "Маестрал" остварена је значајна међународна сарадња са полицијом и правосуђем Црне Горе и Аустрије, те проведена акција показује одлучност Тужилаштва БиХ и полицијских агенција наше земље да се супротставе међународним организованим криминалним групама које врше кријумчарење великих количина наркотика.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba