Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИО РЕПУБЛИЧКО ТУЖИЛАШТВО РС У БАЊОЈ ЛУЦИ

07.02.2014. 15:10

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић и замјеник главног тужиоца Божо Михајловић посјетили су Републичко тужилаштво РС у Бањој Луци и састали се са главним тужиоцем Махмутом Швраком и замјеницом главног тужиоца Светланом Брковић, која је уједно и члан ВСТС-а БиХ.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПОСЈЕТИО РЕПУБЛИЧКО ТУЖИЛАШТВО РС У БАЊОЈ ЛУЦИ

На састанку је разговарано о сарадњи у процесуирању предмета ратних злочина, те просљеђивању предмета из Тужилаштва БиХ на процесуирање ентитетским тужилаштвима, у складу са Државном стратегијом за рад на предметима ратних злочина.

Тужилаштво БиХ и Републичко тужилаштво РС имају изузетно добру и колегијалну сарадњу у свим сегментима, а нарочито у раду на предметима ратних злочина.

На састанку је договорено да ће се ускоро, највјероватније крајем марта или почетком априла, одржати и заједнички састанак главних ентитетских тужилаца, главног тужиоца Брчко дистрикта и главног тужиоца Тужилаштва БиХ.

На састанку ће бити разговарано о убрзању динамике процесуирања предмета ратних злочина, те просљеђивању већег броја предмета мање сложености на процесуирање у ентитетска тужилаштва, што је у складу са Државном стратегијом и препорукама структуралног дијалога о реформи правосуђа.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba