Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH POSJETIO REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO RS U BANJA LUCI

07.02.2014. 15:10

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović i zamjenik glavnog tužitelja Božo Mihajlović posjetili su Republičko tužilaštvo RS u Banja Luci i sastali se sa glavnim tužiteljem Mahmutom Švrakom i zamjenicom glavnog tužitelja Svetlanom Brković, koja je ujedno i član VSTV-a BiH.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH POSJETIO REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO RS U BANJA LUCI

Na sastanku je razgovarano o suradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, te prosljeđivanju predmeta iz Tužiteljstva BiH na procesuiranje entitetskim tužiteljstvima, sukladno Državnoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina.

Tužiteljstvo BiH i Republičko tužilaštvo RS imaju izuzetno dobru i kolegijalnu suradnju u svim segmentima, a posebice u radu na predmetima ratnih zločina.

Na sastanku je dogovoreno da će se uskoro, najvjerojatnije koncem ožujka ili početkom travnja, održati i zajednički sastanak glavnih entitetskih tužitelja, glavnog tužitelja Brčko distrikta i glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH.

Na sastanku će biti razgovarano o ubrzanju dinamike procesuiranja predmeta ratnih zločina, te prosljeđivanju većeg broja predmeta manje složenosti na procesuiranje u entitetska tužiteljstva, što je sukladno Državnoj strategiji i preporukama strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba