Vijesti

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH POSJETIO REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO RS U BANJALUCI

07.02.2014. 15:10

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović i zamjenik glavnog tužioca Božo Mihajlović posjetili su Republičko tužilaštvo RS u Banjaluci i sastali se sa glavnim tužiocem Mahmutom Švrakom i zamjenicom glavnog tužioca Svetlanom Brković, koja je ujedno i član VSTV-a BiH.

GLAVNI TUŽILAC TUŽILAŠTVA BiH POSJETIO REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO RS U BANJALUCI

Na sastanku je razgovarano o saradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, te prosljeđivanju predmeta iz Tužilaštva BiH na procesuiranje entitetskim tužilaštvima, u skladu sa Državnom strategijom za rad na predmetima ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH i Republičko tužilaštvo RS imaju izuzetno dobru i kolegijalnu saradnju u svim segmentima, a naročito u radu na predmetima ratnih zločina.

Na sastanku je dogovoreno da će se uskoro, najvjerovatnije krajem marta ili početkom aprila, održati i zajednički sastanak glavnih entitetskih tužilaca, glavnog tužioca Brčko distrikta i glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Na sastanku će biti razgovarano o ubrzanju dinamike procesuiranja predmeta ratnih zločina, te prosljeđivanju većeg broja predmeta manje složenosti na procesuiranje u entitetska tužilaštva, što je u skladu sa Državnom strategijom i preporukama strukturalnog dijaloga o reformi pravosuđa.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba