Вијести

МИНИСТАРСТВО БЕЗБЈЕДНОСТИ ДОНИРАЛО 9 ВОЗИЛА ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

31.01.2014. 15:30

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са министром безбједности БиХ Фахрудином Радончићем поводом примопредаје 9 возила, која је Министарство безбједности БиХ донирало Тужилаштву БиХ.

МИНИСТАРСТВО БЕЗБЈЕДНОСТИ ДОНИРАЛО 9 ВОЗИЛА ТУЖИЛАШТВУ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Састанку су присуствовали и предсједник ВСТС-а БиХ Милорад Новковић, директор Секретаријата ВСТС-а БиХ Адмир Суљагић и секретар Министарства безбједности Бакир Даутбашић.

Возила су потребна Тужилаштву БиХ због повећања обима послова на терену, нарочито у активностима координације процеса ексхумација које се одвијају на неприступачним теренима у свим крајевима БиХ, као и у раду истражилаца и стручног особља које у сврху провођења истражних радњи мора често излазити на терен ради испитивања свједока, прикупљања доказа и других активности.

Возила су кориштена, али у врло добром стању, те ће се овом донацијом остварити значајне уштеде новца намијењеног за трошкове путовања.

Главни тужилац се захвалио министру Радончићу на урученој донацији, која ће помоћи у раду и јачању капацитета Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ и Министарство безбједности БиХ већ дуже од 10 година остварују значајну сарадњу у процесу успостављања владавине права, борбе против различитих облика криминала те стварању безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba