Vijesti

MINISTARSTVO SIGURNOSTI DONIRALO 9 VOZILA TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

31.01.2014. 15:30

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem povodom primopredaje 9 vozila, koja je Ministarstvo sigurnosti BiH doniralo Tužiteljstvu BiH.

MINISTARSTVO SIGURNOSTI DONIRALO 9 VOZILA TUŽITELJSTVU BOSNE I HERCEGOVINE

Sastanku su nazočili i predsjednik VSTV-a BiH Milorad Novković, ravnatelj Tajništva VSTV-a BiH Admir Suljagić i tajnik Ministarstva sigurnosti Bakir Dautbašić.

Vozila su potrebna Tužiteljstvu BiH zbog povećanja opsega poslova na terenu, naročito u aktivnostima koordinacije procesa ekshumacija koje se odvijaju na nepristupačnim terenima u svim krajevima BiH, kao i u radu istražitelja i stručnog osoblja koje u svrhu provođenja istražnih radnji mora često izlaziti na teren radi ispitivanja svjedoka, prikupljanja dokaza i drugih aktivnosti.

Vozila su korištena, ali u vrlo dobrom stanju, te će se ovom donacijom ostvariti značajne uštede novca namijenjenog za troškove putovanja.

Glavni tužitelj se zahvalio ministru Radončiću na uručenoj donaciji, koja će pomoći u radu i jačanju kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH već dulje od 10 godina ostvaruju značajnu suradnju u procesu uspostave vladavine prava, borbe protiv različitih oblika kriminala te stvaranju sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba