Vijesti

OPTUŽENI BRITANSKI DRŽAVLJANIN SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU. SPORAZUMOM JE PREDVIĐENA UVJETNA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA OD 10.000 KM

29.01.2014. 15:07

Optuženi Edmond Xhuveli, rođen 31. 05. 1960. godine u mjestu Onrer, Albanija, stalno nastanjen u Holtonu, Velika Britanija, državljanin Velike Britanije, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo krijumčarenje osoba, iz članka 189. KZ-a BiH.

OPTUŽENI BRITANSKI DRŽAVLJANIN SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU. SPORAZUMOM JE PREDVIĐENA UVJETNA KAZNA ZATVORA I NOVČANA KAZNA OD 10.000 KM

Sporazumom je predloženo izricanje uvjetne kazne zatvora od 5 mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u naredne 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Također se predlaže i novčana kazna u iznosu od 10.000 KM, koju optuženi mora uplatiti u roku od 15 dana od izricanja presude.

Optuženi je izjavu o priznanju krivnje, u nazočnosti odvjetnika, dao svjesno i sa razumijevanjem te se potpisivanjem sporazuma odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Predložena kazna je sukladna težini kaznenog djela, kao i ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optuženi Edmond Xhuveli se tereti da je ilegalno preveo stranog državljanina iz Republike Albanije preko Republike Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, s namjerom da ga dalje prebaci u Veliku Britaniju, iako ta osoba nije ispunjavala uvjete za zakonit ulazak i boravak u svojstvu migranta u drugim državama čiji nije državljanin i u kojima nema odobren boravak ili prebivalište.

Policijski djelatnici Granične policije BiH su ga otkrili i spriječili u izvršenju kaznenog djela. Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba