Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА БЕСИМА ХАСИЋА (1976)

23.01.2014. 15:05

Тужилац Тужилаштва БиХ је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјера забране осумњиченоме за кривично дјело тероризам из члана 201. Кривичног закона БиХ.

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА БЕСИМА ХАСИЋА (1976)

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјера забране за осумњиченог Бесима Хасића (1976) из Завидовића, држављанина БиХ.

Наведеног осумњиченог су, по налогу Тужилаштва БиХ, лишили слободе овлаштени полицијски службеници Федералне управе полиције на подручју општине Завидовићи, у послијеподневним часовима 20. 01. 2014. године, након чега је у законском року предат Тужилаштву БиХ.

Осумњичени је након лишења слободе у потпуности признао извршење кривичног дјела и изразио кајање због онога за шта се терети.

Бесим Хасић је под истрагом због слања пријетећег писма у којем су изнесене пријетње институцијама БиХ, ентитета и међународним организацијама.

Након испитивања осумњиченог, поступајући тужилац је према Суду БиХ упутио приједлог за одређивање мјера забране које се односе на забрану напуштања мјеста боравка и јављање у надлежну полицијску управу.

Приједлог за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ.  


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba