Вијести

ОПТУЖЕНИ АЛЕКСАНДАР ЛУЧИЋ (1982) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

17.01.2014. 15:57

Оптужени Александар Лучић споразумно је признао кривицу за учињено кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1., а све у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ АЛЕКСАНДАР ЛУЧИЋ (1982) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Александар Лучић, рођен 28.10.1982. године у Требињу, гдје је и настањен, раније осуђиван, држављанин БиХ и Р Србије, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице оптужени Лучић је у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 16. 12. 2013. године.

Оптужени се терети да је постао припадник организоване групе људи која је организована ради неовлаштеног међународног промета, преноса, превоза и даље продаје опојне дроге, те да је у оквиру групе имао дефинисану улогу која се односила на преузимање веће количине опојне дроге марихуана-сканк приспјеле из Р Црне Горе у БиХ преко илегалних граничних прелаза.

У складу са споразумом тужилац, бранилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ оптуженом изрекне казну затвора у трајању од једне (1) године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела, те пресудама другим оптуженима у овом предмету.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора.

Такође, потписивањем споразума о признању кривице оптужени се обавезао да ће свједочити о свим чињеницама које су му познате у овом кривичном предмету и о свим извршиоцима који су му познати и у којим кривичним дјелима је евентуално и сам учествовао. У том смислу, оптужени је сагласан да ће на позив Суда БиХ свједочити пред Судом БиХ.

Оптужени Александар Лучић се такође обавезује на плаћање трошкова који су произашли из овог кривичног поступка, у износу који утврди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba