Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АЛЕКСАНДРА ЂОКАНОВИЋА (1985) ЗБОГ СПРЕЧАВАЊА СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ

17.01.2014. 15:51

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Александра Ђокановића, рођеног 27. 11. 1985. године у Љубовији у Републици Србији, настањеног у општини Братунац, држављанина БиХ, који се терети да је учинио кривично дјело спречавање службеног лица у обављању службене радње из члана 241а. става 1. Кривичног закона БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АЛЕКСАНДРА ЂОКАНОВИЋА (1985) ЗБОГ СПРЕЧАВАЊА СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА У ОБАВЉАЊУ СЛУЖБЕНЕ РАДЊЕ

Оптужница терети Александра Ђокановића да је дана 23. 10. 2013. године, у граничном појасу у мјесту Побрђе у општини Братунац, у зони одговорности ЈГП Зворник, управљајући теретним моторним возилом марке „Opel Combo“, пропустио да се на захтјев овлаштених службених лица Граничне полиције повинује наређењу те одбио да отвори гепек возила, након чега је стартовао мотор са намјером да побјегне.

Када га је полицајац покушао спријечити да се возилом удаљи, осумњичени Ђокановић је наставио возити, постепено убрзавајући и истовремено “вукући“ возилом граничног полицајца који га је тако држао неких двадесетак метара, а затим пустио из безбједносних разлога. Затим је гранични полицајац, заједно са остатком патроле, кренуо у потјеру за њим службеним моторним возилом. Потјера је завршена у Братунцу, гдје је Ђокановић зауставио возило и наставио пружати отпор овлаштеним службеним лицима.

Оптужени Александар Ђокановић се терети да је, употребом силе, спријечио службено лице у институцијама Босне и Херцеговине у обављању службене радње коју је предузело у оквиру својих овлашћења, чиме је учинио кривично дјело спречавање службеног лица у обављању службене радње из члана 241а. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba