Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ КОМИСИЈЕ ПРАВОСУДНЕ СЛУЖБЕ КЕНИЈЕ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

13.01.2014. 15:42

Делегација Правосудне службе Кеније, коју сачињавају представници различитих правосудних институција, посјетила је Тужилаштво БиХ. Циљ посјете је да се носиоци правосудних функција у Кенији упознају са унутрашњом организацијом и капацитетима Тужилаштва БиХ, нарочито у сегменту процесуирања ратних злочина и организованог криминала.

ПРЕДСТАВНИЦИ КОМИСИЈЕ ПРАВОСУДНЕ СЛУЖБЕ КЕНИЈЕ ПОСЈЕТИЛИ ТУЖИЛАШТВО БиХ

Са делегацијом се састао и главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић, који је говорио о напорима Тужилаштва БиХ у процесу успостављања владавине права и европских интеграција наше земље.

Представници Тужилаштва БиХ су колегама из Кеније представили историју, унутрашњу организацију, законску регулативу и начин рада Тужилаштва БиХ и правосудног система наше земље.

Званичници из Кеније су се највише интересовали за капацитете и рад Посебног одјела за ратне злочине и Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, јер је правосуђе у Кенији почело са успостављањем Одсјека за међународна кривична дјела.

Представници Тужилаштва БиХ су презентовали начин рада и организацију Тужилаштва БиХ у протеклој деценији, од оснивања 2003. године до данас, као и планирано јачање капацитета Тужилаштва БиХ у будућности.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba