Vijesti

PREDSTAVNICI KOMISIJE PRAVOSUDNE SLUŽBE KENIJE POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

13.01.2014. 15:42

Delegacija Pravosudne službe Kenije, koju sačinjavaju predstavnici različitih pravosudnih institucija, posjetila je Tužilaštvo BiH. Cilj posjete je da se nosioci pravosudnih funkcija u Keniji upoznaju sa unutrašnjom organizacijom i kapacitetima Tužilaštva BiH, naročito u segmentu procesuiranja ratnih zločina i organiziranog kriminala.

PREDSTAVNICI KOMISIJE PRAVOSUDNE SLUŽBE KENIJE POSJETILI TUŽILAŠTVO BiH

Sa delegacijom se sastao i glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović, koji je govorio o naporima Tužilaštva BiH u procesu uspostave vladavine prava i evropskih integracija naše zemlje.

Predstavnici Tužilaštva BiH su kolegama iz Kenije predstavili historiju, unutrašnju organizaciju, zakonsku regulativu i način rada Tužilaštva BiH i pravosudnog sistema naše zemlje.

Zvaničnici iz Kenije su se najviše interesovali za kapacitete i rad Posebnog odjela za ratne zločine i Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, jer je pravosuđe u Keniji počelo sa uspostavom Odjela za međunarodna krivična djela.

Predstavnici Tužilaštva BiH su prezentovali način rada i organizaciju Tužilaštva BiH u protekloj deceniji, od osnivanja 2003. godine do danas, kao i planirano jačanje kapaciteta Tužilaštva BiH u budućnosti.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba