Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DENISA HODŽIĆA (1974) I MARIJANE HODŽIĆ (1977) ZBOG KRIJUMČARENJA OPOJNE DROGE

30.12.2013. 15:10

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DENISA HODŽIĆA (1974) I MARIJANE HODŽIĆ (1977) ZBOG KRIJUMČARENJA OPOJNE DROGE

- Denisa Hodžića, rođenog 25. 12. 1974. godine u Rogatici, nastanjenog u Sarajevu, državljanina BiH i

- Marijane Hodžić zvane „Maja“, rođene 20. 05. 1977. godine u Sarajevu gdje je i nastanjena, državljanke BiH.

Optuženi se terete da su dana 17. veljače 2013. godine, nakon što su nabavili i u vozilo na skrovitom mjestu u prostoru spremnika za gorivo sakrili opojnu drogu "marihuana-skank", putničkim vozilom sa područja Republike Srbije došli na Granični prijelaz Uvac u blizini Višegrada, gdje je kontrolom Granične policije BiH droga otkrivena i zaplijenjena, a Hodžići lišeni slobode.

Policijski djelatnici su otkrili i zaplijenili opojnu drogu upakiranu u 16 paketa, ukupne težine oko 6,8 kilograma, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu iznosi više desetaka tisuća KM.

Denis Hodžić je prigodom kontrole Granične policije koristio nevažeću legitimaciju pripadnika Federalne uprave policije i predstavio se kao policijski djelatnik. Legitimacija je bila nevažeća jer je optuženi otpušten iz Federalne uprave policije, gdje mu je prestao radni odnos.

Optuženi se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, a optuženi Denis Hodžić se tereti i za kazneno djelo lažnog predstavljanja.

Optužnica je, uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba