Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАСТУПНИК У ПАРЛАМЕНТУ ФБиХ. ЛИШЕЊЕ СЛОБОДЕ ИЗВРШЕНО У ТУЗЛИ, ПРИЛИКОМ ПРИМОПРЕДАЈЕ МИТА У ИЗНОСУ ОД 20.000,00 КМ

25.12.2013. 14:33

На основу сазнања ОБА БиХ, по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, службеници SIPА су на подручју Тузле лишили слободе лице О.М., које обавља дужност заступника у Парламенту Федерације БиХ.

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕН СЛОБОДЕ ЗАСТУПНИК У ПАРЛАМЕНТУ ФБиХ. ЛИШЕЊЕ СЛОБОДЕ ИЗВРШЕНО У ТУЗЛИ, ПРИЛИКОМ ПРИМОПРЕДАЈЕ МИТА У ИЗНОСУ ОД 20.000,00 КМ

Активности су извршене на основу достављених сазнања Обавјештајно-безбједносне агенције (ОБА) Босне и Херцеговине, а активности лишења слободе извршили су припадници  SIPА. Активности су проведене уз наредбу Суда БиХ.

Лице О.М. је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичено је за организовани криминал у вези са другим кривичним дјелима, међу којима и узимање мита од једног лица, у износу од 20.000,00 КМ, ради рјешавања радног статуса и запослења.

Тужилац и службеници Тужилаштва, агенти ОБА БиХ и полицијски службеници SIPА БиХ, дјелујући координисано, извршили су акцију лишења слободе у једном хотелу у Тузли, приликом примопредаје мита у износу од 20.000,00 КМ у означеним новчаницама.

Активности Тужилаштва БиХ, ОБА и SIPА, након овог лишења слободе, настављају се у правцу откривања свих лица укључених у организовани криминал и незаконите активности.

У овом тренутку не можемо јавности дати више информација, те бх. јавност и медије молимо за разумијевање.

Ова акција показује одлучност Тужилаштва БиХ, полицијских и безбједносних агенција, да веома ефектно и брзо реагују у оваквим случајевима, те да сложене акције окончају за само 48 часова. Ова акција је такође порука да је Тужилаштво БиХ спремно да се обрачуна са организованим криминалом и корупцијом у БиХ, те да у тој борби неће бити недодирљивих.

Позивамо све грађане да коруптивне активности пријављују Тужилаштву БиХ и полицијским агенцијама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba