Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE ZASTUPNIK U PARLAMENTU FBiH. LIŠENJE SLOBODE IZVRŠENO U TUZLI, PRIGODOM PRIMOPREDAJE MITA U IZNOSU OD 20.000,00 KM

25.12.2013. 14:33

Na temelju saznanja OSA BiH, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, djelatnici SIPA su na području Tuzle lišili slobode osobu O.M., koja obnaša dužnost zastupnika u Parlamentu Federacije BiH.

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH LIŠEN SLOBODE ZASTUPNIK U PARLAMENTU FBiH. LIŠENJE SLOBODE IZVRŠENO U TUZLI, PRIGODOM PRIMOPREDAJE MITA U IZNOSU OD 20.000,00 KM

Aktivnosti su izvršene na temelju dostavljenih saznanja Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, a aktivnosti lišenja slobode izvršili su pripadnici  SIPA. Aktivnosti su provedene uz naredbu Suda BiH.

Osoba O.M. je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičena je za organizirani kriminal u svezi sa drugim kaznenim djelima, među kojima i uzimanje mita od jedne osobe, u iznosu od 20.000,00 KM, radi rješavanja radnog statusa i zaposlenja.

Tužitelj i djelatnici Tužiteljstva, agenti OSA BiH i policijski djelatnici SIPA BiH, djelujući koordinirano, izvršili su akciju lišenja slobode u jednom hotelu u Tuzli, prigodom primopredaje mita u iznosu od 20.000,00 KM u označenim novčanicama.

Aktivnosti Tužiteljstva BiH, OSA i SIPA, nakon ovog lišenja slobode, nastavljaju se u pravcu otkrivanja svih osoba uključenih u organizirani kriminal i nezakonite aktivnosti.

U ovom trenutku ne možemo javnosti dati više informacija, te bh. javnost i medije molimo za razumijevanje.

Ova akcija pokazuje odlučnost Tužiteljstva BiH, policijskih i sigurnosnih agencija, da veoma efektno i brzo reagiraju u ovakvim slučajevima, te da složene akcije okončaju za samo 48 sati. Ova akcija je također poruka da je Tužiteljstvo BiH spremno da se obračuna sa organiziranim kriminalom i korupcijom u BiH, te da u toj borbi neće biti nedodirljivih.

Pozivamo sve građane da koruptivne aktivnosti prijavljuju Tužiteljstvu BiH i policijskim agencijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba