Вијести

СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ОРГАНИЗИРАНИ КРИМИНАЛ И ПОРЕЗНА УТАЈА. ПРЕДЛОЖЕНА КАЗНА ОД 6 МЈЕСЕЦИ ЗАТВОРА, НОВЧАНА КАЗНА ОД 10.000 КМ, ПРЕСТАНАК ПРАВНОГ ЛИЦА И ПОВРАТ ОКО 151.000 КМ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

24.12.2013. 15:05

Оптужено физичко лице Сеад Салихбеговић и правно лице “Гамадеус“ д.о.о. Калесија, споразумно су признали кривицу за почињено кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелом порезне утаје из члана 210. КЗ-а БиХ и кривично дјело порезна утаја из члана 273. КЗ-а ФБиХ, све у вези са чланом 31. КЗ-а БиХ.

СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЊЕ КРИВИЦЕ ЗА КРИВИЧНО ДЈЕЛО ОРГАНИЗИРАНИ КРИМИНАЛ И ПОРЕЗНА УТАЈА. ПРЕДЛОЖЕНА КАЗНА ОД 6 МЈЕСЕЦИ ЗАТВОРА, НОВЧАНА КАЗНА ОД 10.000 КМ, ПРЕСТАНАК ПРАВНОГ ЛИЦА И ПОВРАТ ОКО 151.000 КМ НЕЗАКОНИТЕ ИМОВИНСКЕ КОРИСТИ

Споразум о признању кривице са тужиоцем из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ склопили су оптужени:

- Сеад Салихбеговић звани Сејо, рођен 29. 09. 1961. године у Доњим Дубравама, општина Живинице, настањен у Калесији, раније осуђиван, држављанин БиХ, и

- “ГАМАДЕУС“ д.о.о. Калесија – правно лице које је регистровано на име Сеада Салихбеговића.

Потписивањем споразума, оптужени у потпуности признају извршење кривичних дјела која им се стављају на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 07. 05. 2012. године, а која је у потпуности потврђена од судије за претходно саслушање Суда БиХ дана 15. 05. 2012. године.

Тужилац, браниоци и оптужени сагласни су да, на основу споразума, Суд БиХ изрекне оптуженом Сеаду Салихбеговићу кривичноправну санкцију - казну затвора у трајању од шест (6) мјесеци и новчану казну као споредну казну у износу од 10.000 КМ (десетхиљадаконвертибилнихмарака), а да оптуженом правном лицу “ГАМАДЕУС“ д.о.о. Калесија изрекне кривичноправну санкцију, казну престанка правног лица из члана 134. КЗ-а БиХ.

На основу чланова 110. и 111. КЗ-а БиХ, оптужени Салихбеговић се обавезује да у року од једне године исплати укупан износ од 151.629,73 КМ, који представља противправно остварену имовинску корист.

Предложена казна је у складу са улогама оптужених у извршењу кривичних дјела која су описана у оптужници против Фахрудина Чаге и др.

Потписујући споразуме оптужени потврђују да су, након што су упознати са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ, изјаву о признању кривице дали добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора.

Склапањем споразума оптужени се одричу права на суђење те права на улагање жалбе на кривичноправну санкцију коју им, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразуми су прослијеђени Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba