Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КОЈИ ЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ЗЕНИТ“

23.12.2013. 15:47

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог, који је лишен слободе у оквиру јучерашње акције усмјерене на откривање међународне трговине дрогама.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНОГ КОЈИ ЈЕ ЛИШЕН СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ЗЕНИТ“

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за осумњиченог Г. И. (1979) из Зенице, држављанина БиХ.

Према прикупљеним доказима, овај осумњичени је, дјелујући у оквиру организоване криминалне групе која се бавила недозвољеном међународном трговином опојним дрогама, првенствено „speed“ и „сканк“, у намјери стицања противправне имовинске користи, продавао опојну дрогу на подручју унутар БиХ и даље за подручје Аустрије и Холандије.

Наведени осумњичени се терети да је починио кривично дјело организирани криминал из члана 250. става 3. у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 1. КЗ-а БиХ.

Тужилац је предложио одређивање мјере притвора из разлога предвиђених чланом 132. ставом 1. тачкама б) и ц) ЗКП-а БиХ.

Између осталог, мјера притвора је предложена због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао прикривати доказе, утицати на свједоке или саучеснике у циљу онемогућавања прикупљања доказа и провођења истраге, али и због оправдане сумње да би боравком на слободи могао поновити кривично дјело.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ, а тужилаштво наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba