Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH I POLICIJSKE AGENCIJE SUDJELOVALI U AKCIJI USMJERENOJ NA OTKRIVANJE MEĐUNARODNE TRGOVINE OPOJNIM DROGAMA

19.12.2013. 14:34

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, više desetina djelatnika SIPA-e i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona provelo je opsežnu akciju u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnih droga.

TUŽITELJSTVO BiH I POLICIJSKE AGENCIJE SUDJELOVALI U AKCIJI USMJERENOJ NA OTKRIVANJE MEĐUNARODNE TRGOVINE OPOJNIM DROGAMA

Izvršeni su pretresi na više lokaliteta na području Zenice, lišeno je slobode 6 osoba.

U proteklom razdoblju, kao i u pretresima, pronađena je određena količina više vrsta opojne droge, opreme (vage i slično) kao i određena količina oružja.

U ovom predmetu je ostvarena dobra i koordinirana suradnja sa policijskim i pravosudnim tijelima Austrije i Republike Hrvatske, što je još jedan od dobrih primjera međudržavne regionalne suradnje u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

Osumnjičene osobe se terete da su počinile kaznena djela organizirani kriminal (članak 250. KZ-a BiH), u svezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama (članak 195. KZ-a BiH), te će biti predate postupajućem tužitelju koji će ih ispitati i u zakonskom roku odlučiti za koliko osumnjičenih će zatražiti pritvor ili mjere zabrane.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba