Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ ТЕ ПРОИЗВОДИМА ДВОЈНЕ УПОТРЕБЕ

19.12.2013. 12:57

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против В. М. (1965) из Бање Луке, држављанина БиХ, који се терети за неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОРУЖЈЕМ И ВОЈНОМ ОПРЕМОМ ТЕ ПРОИЗВОДИМА ДВОЈНЕ УПОТРЕБЕ

Оптужени се терети да је дана 13. 3. 2012. године у Бањој Луци, у договору са лицем против којег се води кривични поступак у Републици Хрватској, том лицу предао аутоматску пушку марке „Scorpion“, три кутије са укупно 150 метака калибра 9 мм, двије кутије са укупно 50 комада метака калибра 7,65 мм, три спремника и формацијску торбицу за аутоматску пушку марке „Scorpion“, ради њихове даље продаје за цијену од 800 евра купцу у Републици Хрватској, без дозволе прописане законом Босне и Херцеговине, односно супротно члану 5. Закона о увозу и извозу оружја и војне опреме и контроле увоза и извоза производа двојне намјене („Службени гласник БиХ“, број 5/03, 33/03 и 14/05).

Оптужени В. М. се терети да је учинио кривично дјело неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba