Вијести

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛИ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЗЕНИЦЕ

18.12.2013. 15:09

Група од око 50 студената треће године студија Правног факултета у Зеници посјетила је зграду Комплекса правосудних институција БиХ, гдје су им презентације о раду ових институција одржали представници Тужилаштва БиХ и Суда БиХ.

 

ПРЕДСТАВНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ ОДРЖАЛИ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ СТУДЕНТИМА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЗЕНИЦЕ

Студенти су се жељели упознати са детаљима везаним за настанак Тужилаштва Босне и Херцеговине, развојем ове институције, као и процесуирањем предмета из надлежности Тужилаштва БиХ.

Са студентима су се састали представници Тужилаштва БиХ, тужилац Мирза Хукељић и руководилац Одјела за односе с јавношћу Борис Грубешић, који су студентима говорили о историји, организацији, надлежностима, као и унутрашњој организацији Тужилаштва БиХ.

Студентима је приказана презентација којом су обухваћени различити периоди од самог почетка и настанка Тужилаштва БиХ, затим развој институције у протеклих 10 година, као и подаци о унутрашњој организацији институције, одјелима у Тужилаштву БиХ, те занимљиви детаљи о раду ове институције, као и сарадња са агенцијама за провођење закона, полицијским агенцијама и другим институцијама у Босни и Херцеговини.

Будући да се ради о студентима права који своју каријеру намјеравају наставити у правосудним институцијама наше земље, тужилац Хукељић је говорио о изазовима тужилачког посла, специфичностима рада у правосудној институцији те свакодневном раду у тужилаштву, радним обавезама и задацима.

Тужилаштво БиХ од свог оснивања развија добре односе са невладиним организацијама и образовним институцијама у нашој земљи, ради приближавања рада Тужилаштва БиХ грађанима и јавности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba