Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ОТПРЕМИЛО ПРЕМА СУДУ БиХ НАЈОБИМНИЈУ ОПТУЖНИЦУ ЗА ФИНАНСИЈСКИ КРИМИНАЛ У ПРЕДМЕТУ КЕКЕРОВИЋ И ДРУГИ

17.12.2013. 15:03

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ данас је према Суду БиХ отпремио оптужницу у предмету Млађен Кекеровић и др. Оптужница се односи на 23 физичка и правна лица која се терете за кривична дјела организирани криминал, прање новца и порезне утаје, спречавање доказивања те фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ОТПРЕМИЛО ПРЕМА СУДУ БиХ НАЈОБИМНИЈУ ОПТУЖНИЦУ ЗА ФИНАНСИЈСКИ КРИМИНАЛ У ПРЕДМЕТУ КЕКЕРОВИЋ И ДРУГИ

Оптужница која се односи на 11 физичких и 12 правних лица, односно предузећа са подручја Бање Луке, Лакташа, Козарске Дубице, Приједора, Модриче, Новог Града и Брода, заједно са 17 регистратора који садрже преко 1000 доказа, прослијеђена је према Суду БиХ.

Оптужена лица се терете да су у дужем периоду, дјелујући као увезана организација, у међусобном договору извршила утаје пореза и незаконити поврат ПДВ-а у износу од око 10 милиона КМ. Ради се о најобимнијој оптужници за кривична дјела финансијског криминала, подигнутој у постдејтонској Босни и Херцеговини.

Тужилаштво БиХ даље наставља истрагу у овом предмету с циљем откривања и доказивања одговорности осумњичених овлашћених службених лица у Управи за индиректно опорезивање БиХ, која су омогућила незаконит поврат ПДВ-а у вишемилионским износима.

Тужилаштво БиХ наставља даље у борби против организованог криминала и корупције ради заштите владавине права и економског система Босне и Херцеговине, те стварања безбједнијег окружења за живот свих грађана Босне и Херцеговине, а у свјетлу приближавања наше земље европским интеграцијама.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba