Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH OTPREMILO PREMA SUDU BiH NAJOPSEŽNIJU OPTUŽNICU ZA FINANCIJSKI KRIMINAL U PREDMETU KEKEROVIĆ I DRUGI

17.12.2013. 15:03

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH danas je prema Sudu BiH otpremio optužnicu u predmetu Mlađen Kekerović i dr. Optužnica se odnosi na 23 fizičke i pravne osobe koje se terete za kaznena djela organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje, sprječavanje dokazivanja te falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

TUŽITELJSTVO BiH OTPREMILO PREMA SUDU BiH NAJOPSEŽNIJU OPTUŽNICU ZA FINANCIJSKI KRIMINAL U PREDMETU KEKEROVIĆ I DRUGI

Optužnica koja se odnosi na 11 fizičkih i 12 pravnih osoba, odnosno poduzeća sa područja Banjaluke, Laktaša, Kozarske Dubice, Prijedora, Modriče, Novog Grada i Broda, skupa sa 17 registratora koji sadrže preko 1000 dokaza, proslijeđena je prema Sudu BiH.

Optužene osobe se terete da su u dužem razdoblju, djelujući kao uvezana organizacija, u međusobnom dogovoru izvršile porezne utaje i nezakonit povrat PDV-a u iznosu od oko 10 milijuna KM. Radi se o najopsežnijoj optužnici za kaznena djela financijskog kriminala, podignutoj u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini.

Tužiteljstvo BiH dalje nastavlja istragu u ovom predmetu s ciljem otkrivanja i dokazivanja odgovornosti osumnjičenih ovlaštenih službenih osoba u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, koje su omogućile nezakonit povrat PDV-a u višemilijunskim iznosima.

Tužiteljstvo BiH nastavlja dalje u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije radi zaštite vladavine prava i ekonomskog sustava Bosne i Hercegovine, te stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine, a u svjetlu približavanja naše zemlje europskim integracijama.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba