Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA 3 OSUMNJIČENE OSOBE

16.12.2013. 14:15

Tužitelj Tužiteljstva BiH je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičene za kazneno djelo organiziranog kriminala iz članka 250. stavka 1., u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne uporabe iz članka 193. Kaznenog zakona BiH.

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA 3 OSUMNJIČENE OSOBE
Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičene:
 
- Ž. K. iz Busovače, državljanina BiH i R Hrvatske, 
- V. Ć. iz Busovače, državljanina BiH i R Hrvatske i
 - J. V. iz Kreševa, državljanina BiH i R Hrvatske.
 
Navedeni osumnjičeni su lišeni slobode dana 12. 12. 2013. godine u jutarnjim satima u okviru akcije kodnog naziva "Obrežje", koju su po nalogu Tužiteljstva BiH izveli ovlašteni policijski djelatnici Federalne uprave policije na području općina Busovača i Kreševo, nakon čega su u zakonskom roku predati Tužiteljstvu BiH. 
 
Tužiteljstvo BiH navedene osobe sumnjiči da se kao organizirana skupina već duže razdoblje bave nedozvoljenom trgovinom naoružanjem, vojnom opremom i minsko-eksplozivnim sredstvima na međunarodnoj razini. Tijekom pretresa objekata koje su koristili navedeni osumnjičeni pronađena je određena količina oružja, inicijalnih kapisli, eksploziva, minsko-eksplozivnih sredstava, droge i drugih predmeta od važnosti za dokumentiranje kaznenih djela.
 
U okviru ove istrage realizirana je i značajna međunarodna suradnja sa agencijama za provedbu zakona u Sloveniji, jer je krijumčareno oružje završavalo izvan granica Bosne i Hercegovine. 
 
Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj je prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjera zabrane koje se odnose na zabranu napuštanja boravišta te zabranu kontaktiranja sa osumnjičenima i svjedocima u predmetu.
Prijedlog za određivanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH. 

 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba