Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO U OBILJEŽAVANJU DESETE OBLJETNICE TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

06.12.2013. 15:02

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović i zamjenik glavnog tužitelja Dragan Čorlija, sudjelovali su u svečanom obilježavanju desete obljetnice rada Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije održanom u Beogradu.

GLAVNI TUŽITELJ TUŽITELJSTVA BiH SUDJELOVAO U OBILJEŽAVANJU DESETE OBLJETNICE TUŽILAŠTVA ZA RATNE ZLOČINE REPUBLIKE SRBIJE

Svečanosti je nazočio i glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić.

Na svečanom prijemu prikazana je projekcija filma koji govori o desetogodišnjem radu Tužilaštva za ratne zločine Srbije, te aktivnostima koje se odnose na rasvjetljavanje ratnih zločina, kao i pronalazak i izručenje bjegunaca Haškome sudu.

Prijemu su nazočili i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport (Michael Davenport), veleposlanik SAD-a u Beogradu Majkl Kribi (Michael D. Kirby), kao i šef Misije OESS-a u Srbiji, Peter Burhard (Peter Burkhard).

U Tužilaštvu za ratne zločine Srbije održan je i sastanak na kojem su sudjelovali glavni tužitelji Vladimir Vukčević, Goran Salihović i Mladen Bajić, a na kojem je razgovarano o jačanju regionalne suradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina kao izuzetno bitnog segmenta u procesu uspostave vladavine prava, mira i pomirenja u regiji.

U Sarajevu će 16. 12. 2013. godine biti održan trilateralni sastanak glavnih tužitelja BiH, Srbije i Hrvatske, na kojem će biti razgovarano o do sada realiziranoj suradnji na temelju Protokola o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, kao i konkretnim aktivnostima u procesu suradnje u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba