Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ У КОТОР ВАРОШИ

05.12.2013. 15:22

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за два лица и одређивање мјера забране за пет лица, осумњичених да су починила кривично дјело злочини против човјечности из члана 172. КЗ-а БиХ.

Тужилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ упутио је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора за С.Т. и Д.В.

Наведена лица су лишили слободе полицијски службеници SIPA-е дана 03. 12. 2013. године у јутарњим часовима и истог дана су предата Тужилаштву БиХ, гдје их је у својству осумњичених лица испитао надлежни тужилац.

Мјера притвора за осумњичене је предложена из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачкама а) и б) ЗКП-а БиХ. Одређивање мјере притвора, између осталог, предложено је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке, саучеснике или прикриваче.

Након испитивања, за осумњичене Д.Б., Д.М., Р.К., Р.Ш. и И.К., поступајући тужилац је одлучио Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјере забране напуштања боравишта и забране путовања, сходно члану 126б. ставу 1. ЗКП-а БиХ.

Приједлог за одређивање мјере притвора и изрицање мјера забране упућен је Суду БиХ, а Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba