Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR I MJERE ZABRANE ZA OSOBE OSUMNJIČENE ZA RATNE ZLOČINE U KOTOR VAROŠI

05.12.2013. 15:22

Tužiteljstvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe i određivanje mjera zabrane za pet osoba, osumnjičenih da su počinili kazneno djelo zločini protiv čovječnosti iz članka 172. KZ-a BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za S.T. i D.V.

Navedene osobe su lišili slobode policijski djelatnici SIPA-e dana 03. 12. 2013. godine u jutarnjim satima i istog dana su predate Tužiteljstvu BiH, gdje ih je u svojstvu osumnjičenih osoba ispitao nadležni tužitelj.

Mjera pritvora za osumnjičene je predložena iz razloga propisanih člankom 132. stavkom 1. točkama a) i b) ZKP-a BiH. Određivanje mjere pritvora, između ostalog, predloženo je zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke, suučesnike ili prikrivače.

Nakon ispitivanja, za osumnjičene D.B., D.M., R.K., R.Š. i I.K., postupajući tužitelj je odlučio Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, shodno članku 126b. stavku 1. ZKP-a BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i izricanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja istragu u u ovom predmetu.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba