Вијести

ЛИШЕНИ СЛОБОДЕ ГОРАН ВУЈОВИЋ (1959) И МИРОСЛАВ ДУКА (1960)

04.12.2013. 15:49

Поступајући по налогу Тужилаштва, БиХ полицијски службеници SIPA-е рано јутрос на подручју Билеће и Требиња лишили су слободе два лица која су осумњичена за ратне злочине учињене током 1992. године на подручју Билеће.

По налогу тужиоца из Регионалног тима број 4 Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ лишени су слободе осумњичени:

- Горан Вујовић, рођен 04. 05. 1959. године у Билећи гдје је и настањен, држављанин БиХ и

- Мирослав Дука, рођен 06. 06. 1960. године у општини Столац, настањен у Требињу, држављанин БиХ.

Наведени осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичени су да су током 1992. године на подручју општине Билећа учествовали у прогону несрпског становништва. Осумњичени Горан Вујовић је тада био начелник СЈБ Билећа, а Мирослав Дука командир милиције СЈБ Билећа.

Они се, конкретно, сумњиче за противправна затварања, депортације, убиства, мучења и физичка и психичка злостављања Бошњака и Хрвата у општини Билећа 1992. године.

Осумњичени ће у законском року бити предати поступајућем тужиоцу, који ће их испитати те након тога донијети одлуку о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Осумњичени Горан Вујовић и Мирослав Дука су под истрагом због кривичног дјела злочини против човјечности из члана 172. става 1. тачке х) Кривичног закона БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba