Vijesti

LIŠENI SLOBODE GORAN VUJOVIĆ (1959) I MIROSLAV DUKA (1960)

04.12.2013. 15:49

Postupajući po nalogu Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA-e rano jutros na području Bileće i Trebinja lišili su slobode dvije osobe koje su osumnjičene za ratne zločine počinjene tijekom 1992. godine na području Bileće.

Po nalogu tužitelja iz Regionalnog tima broj 4 Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH lišeni su slobode osumnjičeni:

- Goran Vujović, rođen 04. 05. 1959. godine u Bileći gdje je i nastanjen, državljanin BiH i

- Miroslav Duka, rođen 06. 06. 1960. godine u općini Stolac, nastanjen u Trebinju, državljanin BiH.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su tijekom 1992. godine na području općine Bileća sudjelovali u progonu nesrpskog pučanstva. Osumnjičeni Goran Vujović je tada bio načelnik SJB Bileća, a Miroslav Duka komandir milicije SJB Bileća.

Oni se, konkretno, sumnjiče za protupravna zatvaranja, deportacije, ubojstva, mučenja i tjelesna i psihička zlostavljanja Bošnjaka i Hrvata u općini Bileća 1992. godine.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati te nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Osumnjičeni Goran Vujović i Miroslav Duka su pod istragom zbog kaznenog djela zločini protiv čovječnosti iz članka 172. stavka 1. točke h) Kaznenog zakona BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba