Вијести

НЕДИМ МИЛАНОВИЋ (1969) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

02.12.2013. 15:04

Недим Милановић, рођен 15. 03. 1969. године у Сарајеву, гдје је и настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ, склопио је са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ споразум о признању кривице.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Недиму Милановићу условну осуду којом ће му утврдити казну затвора у трајању од три (3) мјесеца, која се неће извршити уколико оптужени у року од једне (1) године не изврши ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 04. 07. 2013. године.

Предложена казна је у складу са улогом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Оптужницом се Милановић терети да је као власник продавнице - фотокопирнице у Сарајеву, без одобрења аутора ставио у промет фотокопије више уџбеника и књига различитих аутора.

Оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, као и да се обавезује да ће платити трошкове поступка у износу и року који му одреди Суд БиХ.

Овим споразумом се оптужени одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba