Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ТРИ ЛИЦА ЗБОГ НЕОВЛАШТЕНОГ ПРОМЕТА ОПОЈНИМ ДРОГАМА

22.11.2013. 15:13

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против три лица која се терете за неовлаштени међународни промет опојним дрогама.

Оптужница је подигнута против:

- С. К. (1988) из Модриче, раније осуђиваног, држављанина БиХ,

- П. И. (1983) из Босанског Шамца, раније осуђиваног, држављанина БиХ и Р Хрватске и

- Ј. Ц. (1967) из Бијељине, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терете да су, дана 03. 02. 2013. године око 20:00 часова, на подручју општине Бијељина, као група организована за неовлаштену међународну куповину, чији је организатор другооптужени П. И. те чланови С. К. и Ј. Ц, а у циљу даље продаје опојне дроге, преко МГП Попови из Републике Србије на подручје БиХ, у путничком моторном возилу покушали унијети опојну дрогу марихуану-сканк, која је прописом проглашена опојном дрогом и чији је промет забрањен у БиХ.

Приликом легитимисања оптужених и прегледа возила којег су обавила овлаштена службена лица Граничне полиције БиХ, у поменутом путничком возилу у посебно направљеном простору за смјештај дроге тзв. „штек“ је пронађена сакривена опојна дрога марихуана-сканк упакована у пет пакета од PVC фолије у количини од пет килограма и двјестo осамдесет грама.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 26. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba