Вијести

РУСМИР БУКВА (1990) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

05.11.2013. 15:17

Оптужени Русмир Буква, рођен 15. 07. 1990. године у Сарајеву, гдје је и стално настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. става 1. КЗ-а БиХ, споразумно је признао кривицу.

Тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ оптуженом Русмиру Букви изрекне условну осуду, тако што ће му утврдити казну затвора у трајању од осам (8) мјесеци и истовремено одредити да се ова казна неће извршити ако у року од двије (2) године од дана правоснажности пресуде не почини ново кривично дјело, и новчану казну у износу од 1.000 КМ.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 02. 07. 2013. године, а коју је у цијелости потврдио судија за претходно саслушање Суда Босне и Херцеговине, дана 10. 07. 2013. године.

Предложена казна је у складу са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

На основу члана 205. става 5. КЗ-а БиХ, а у вези са чланом 74. истог Закона, од оптуженог ће бити одузете и уништене фалсификоване новчанице, и то једна у апоену од 50 КМ и једна од 100 КМ.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем те је упознат да може сносити трошкове кривичног поступка.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba