Vijesti

RUSMIR BUKVA (1990) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

05.11.2013. 15:17

Optuženi Rusmir Bukva, rođen 15. 07. 1990. godine u Sarajevu, gdje je i stalno nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stava 1. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivicu.

Tužilac i optuženi su saglasni da Sud BiH optuženom Rusmiru Bukvi izrekne uslovnu osudu, tako što će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od osam (8) mjeseci i istovremeno odrediti da se ova kazna neće izvršiti ako u roku od dvije (2) godine od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo, i novčanu kaznu u iznosu od 1.000 KM.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 02. 07. 2013. godine, a koju je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Suda Bosne i Hercegovine dana 10. 07. 2013. godine.

Predložena kazna je u skladu sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Na osnovu člana 205. stava 5. KZ-a BiH, a u vezi sa članom 74. istog Zakona, od optuženog će biti oduzete i uništene krivotvorene novčanice, i to jedna u apoenu od 50 KM i jedna od 100 KM.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem te je upoznat da može snositi troškove krivičnog postupka.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba