Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВОДИ СЕ АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „ПОСКОК“ НА ПОДРУЧЈУ ТРЕБИЊА, МОСТАРА И ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА

05.11.2013. 15:14

Тужилаштво БиХ и полицијске агенције проводе велику акцију на подручју Требиња, Мостара и Источног Сарајева, усмјерену на откривање лица осумњичених за кријумчарење опојних дрога.

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, овлаштени службеници МУП-а РС и МУП-а ХНК, на подручју Требиња, Мостара и Источног Сарајева, лишили су слободе 10 лица и извршили претресе на укупно 7 локација које користе осумњичени. У овој акцији заједно учествују Тужилаштво БиХ и Окружно тужилаштво Требиње.

Aкција је усмјерена на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за прекогранично кријумчарење опојних дрога са подручја Републике Албаније и Републике Црне Горе према Босни и Херцеговини.

Током акције пронађено је више од 63 кг опојне дроге марихуана „сканк“, чија вриједност на илегалном тржишту земаља Западне Европе износи више стотина хиљада евра. Такође су изузети одређени материјални докази који ће бити предмет вјештачења.

Тужилаштво БиХ осумњичена лица терети за учествовање у кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. Кривичног закона БиХ и организирани криминал из члана 250. истог Закона.

Сви осумњичени ће након криминалистичке обраде бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ, који ће након испитивања осумњичених одлучити о предузимању даљих активности у вези приједлога за одређивање притвора.

О даљим активностима и резултатима акције јавност ће бити накнадно обавијештена.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba