Vijesti

VJEKOSLAV ŠALIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

05.11.2013. 15:11

Vjekoslav Šalić, koji je optužen za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje iz članka 241a. stavka 1. Kaznenog zakona BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Optuženi Vjekoslav Šalić, zvani „Vjeko“, rođen 12. 07. 1974. godine u Rogatici, stalno nastanjen u Zvorniku, državljanin BiH, ranije osuđivan, sklopio je sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi suglasni su da Sud BiH izrekne optuženom Vjekoslavu Šaliću kaznu zatvora u trajanju od devet (9) mjeseci.

Optužnica protiv Vjekoslava Šalića se odnosi na događaj na graničnom prijelazu, kada je svojim ponašanjem, na izrazito grub način, spriječio službenu osobu u vršenju dužnosti te ugrozio sigurnost djelatnika Granične policije BiH.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 27. 08. 2013. godine, a koja je potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 10. 09. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te je upoznat da može snositi troškove kaznenog postupka.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba